Het verhaal achter Huize Mientje is een persoonlijk verhaal dat in 2009 is ontstaan.

In 2009 werd de grootmoeder van de oprichters, Danielle, Rianne en Marlies getroffen door dementie. Al snel kon zij niet meer zelfstandig wonen. Zoals vele ging zij wonen in een reguliere instelling. Met veel liefde werd voor haar gezorgd, dat was zeker. Toch waren er momenten dat de familie werd geconfronteerd met bureaucratische belemmeringen.

Dit zou toch anders kunnen? Na jarenlange samenwerking en ervaring in de zorg en welzijn gaat medio februari 2020 hun droom in vervulling. Huize Mientje opent haar deuren om voor 11 mensen met dementie een fijne en veilige plek te bieden. Een plek zoals zij hun eigen naasten toewensen.

De komende maanden zullen voor ons in het teken staan om de huidige locatie te verbouwen en op te knappen zodat het strakjes een prachtige plek gaat worden. Hier kijken we al ruime tijd naar uit! U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen, hiervoor kunt u het beste een afspraak maken. Dit kan door ons te bellen of te mailen.

Huize Mientje tijdlijn

25-10-2019

Start inschrijvingen

01-11-2019

Start verbouwing

Om de huidige locatie aan alle wensen en eisen te laten voldoen zal er nog e.e.a. moeten gebeuren. Daar starten we dan ook gelijk mee!

01-12-2019

Kamerindeling

Per 1 december zullen wij onze eerste cliënten al een toezegging kunnen geven op een kamer. Zo kunnen ze nauw betrokken blijven tijdens de verbouwing.

15-02-2020

Feestelijke opening

Wij kijken erg uit naar deze datum!

De oprichters

Marlies

Mijn naam is Marlies van den Berg, woonachtig in Nijmegen en 31 jaar oud. Mijn gehele leven ben ik werkzaam geweest in de zorg. Hierdoor heb ik veel ervaring aan het daadwerkelijk bieden van zorg aan het bed. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Met veel plezier. Echter bleef het kriebelen waardoor ik de overstap wederom heb gemaakt naar het welzijnswerk. De afgelopen vier jaar ben ik gaan werken in de welzijns sector. Mijn roeping ligt voornamelijk bij de kwetsbare doelgroepen. Mensen die net dat beetje extra nodig hebben. Graag wil ik een bijdrage leveren aan een prettige leefomgeving voor hen.

Rianne

Mijn naam is Rianne van den Berg, een de initiatiefneemsters van Huize Mientje. Ik ben inmiddels al geruim 10 jaar met veel plezier zorg-ondernemer in Nijmegen en omstreken. Het zorg dragen voor hulp-behoeven in de samenleving is een passie. Jong en oud. Het oprichten van een zorginstelling voor mensen met dementie is een langgekoesterde droom.

Het bij kunnen dragen aan een mooie oude dag zie ik als een uitdaging. Ik geloof oprecht dat we samen zorg kunnen dragen voor goede en betaalbare zorg. Zorg waarbij we oog hebben voor de mens, zorg die ik mijn eigen naasten toewens.

Danielle

Mijn naam is Danielle van den Berg, 36 jaar en moeder van twee prachtige dochters. Samen met mijn partner en onze kinderen woon ik in Malden. Al ruim 10 jaar ben ik zorg-ondernemer in Nijmegen en omgeving. Het ondernemen in de zorg en welzijn is een passie. Het zorg dragen voor een ander, omdat ik zowel in mijn werk als prive weet hoe het is om zorg te dragen voor iemand met dementie. Huize Mientje is een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging. Ik kijk ontzettend uit naar komende periode.