Het verhaal achter Huize Mientje is een persoonlijk verhaal dat in 2009 is ontstaan.

In 2009 werd de grootmoeder van de oprichters, Danielle, Rianne en Marlies getroffen door dementie. Al snel kon zij niet meer zelfstandig wonen. Zoals vele ouderen ging zij wonen in een reguliere instelling. Met veel liefde werd er daar voor haar gezorgd, dat was zeker. Toch waren er momenten dat de familie werd geconfronteerd met bureaucratische belemmeringen. Daarbij werd de connectie met de seizoenen, door het vele binnen zijn snel minder.

Dit zou toch anders moeten kunnen? Na jarenlange samenwerking en ervaring in zorg en welzijn gaat in september 2020 de droom in vervulling. Huize Mientje opende haar deuren om voor elf senioren, soms met geheugenproblematiek, een fijne en veilige plek te bieden. Een plek zoals zij hun eigen naasten toewensen.

 

privé verzorgingshuis Nijmegen

Bent u benieuwd naar Huize Mientje? U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen, hiervoor kunt u het beste een afspraak maken. Dit kan door ons te bellen of te mailen. We geven u graag een rondleiding.

privé verzorgingshuis nijmegen

De oprichters

Marlies

Mijn naam is Marlies van den Berg en woonachtig in Nijmegen. Een deel van mijn werkzame leven is gericht op de zorg. Hierdoor heb ik veel ervaring met het daadwerkelijk bieden van zorg aan het bed. Ooit heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs, maar ben ik na een aantal jaar terug gegaan naar zorg en welzijnswerk.

Mijn roeping ligt voornamelijk bij de kwetsbare doelgroepen, jong en oud. Mensen die net dat beetje extra nodig hebben om een waardig leven te kunnen leiden. Het geeft mij veel voldoening een steentje bij te kunnen dragen.

 

Rianne

Mijn naam is Rianne van den Berg, een van de initiatiefneemsters van Huize Mientje. Ik ben inmiddels al ruim 13 jaar met veel plezier zorgondernemer in Nijmegen en omstreken. Het zorg dragen voor hulpbehoevenden in de samenleving is mijn passie. Van jong tot oud. Het oprichten van een zorginstelling voor mensen, met al dan niet dementie of geheugenproblematiek, is een langgekoesterde droom.

Het bij kunnen dragen aan een mooie oude dag zie ik als een uitdaging. Iedere dag mag weer een klein feestje zijn. Ik geloof oprecht dat we samen zorg kunnen dragen voor goede en betaalbare zorg. Zorg waarbij we oog hebben voor de mens, zorg die ik mijn naasten toewens.

Danielle verzorgingshuis Nijmegen

Danielle

Mijn naam is Danielle van den Berg. Al ruim 13 jaar ben ik zorgondernemer in Nijmegen en omgeving. Het ondernemen in de zorg en welzijn is een passie, al van jongs af aan.

Huize Mientje is een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging. Ik kijk ontzettend uit naar de komende periode. Met Huize Mientje hoop ik zorg te dragen aan een fijne oude dag voor onze toekomstige bewoners. Dat iedere dag een dag mag worden met een gouden randje, waarbij het gaat om de gewone dingen in het leven.