Kwaliteit hoog in het vaandel

Naast de gestelde kwaliteitseisen is tevredenheid van bewoners en naasten het belangrijkste criterium. Bij Huize Mientje staan onze medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. U kunt rekenen op alle vormen van zorg en begeleiding. Bij Huize Mientje hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom kunt u rekenen op een vaste, persoonlijke begeleider. Deze noemen we Eerst verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er).

De EVV-er is uw eerste aanspreekpunt. Door regelmatig te evalueren en gesprekken te voeren wordt continu getoetst of de zorgverlening naar wens verloopt of moet worden bijgesteld.

Wat zijn de kosten?

Verblijfskosten

Onder verblijfskosten vallen:

  • huur van uw kamer;
  • gas water en elektra;
  • internet;
  • onderhoud van de tuin;
  • inrichting en gebruik van alle gezamenlijke ruimtes en tuin;
  • eten, drinken en tussendoortjes gedurende de gehele dag;
  • begeleiding bij activiteiten, zoals bewegen op muziek, wandelen en werken in de tuin.

De kosten hiervoor worden maandelijks betaald uit AOW, pensioen en/of eigen vermogen. Afhankelijk van de kamer variëren deze kosten tussen de € 1.025,- en € 1.750,- per maand. Er geldt een vrijstelling van btw.

Zorgkosten

De zorgkosten worden betaald uit het persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de WlZ of ZvW. Omdat Huize Mientje een kleinschalige woonvoorziening is geldt de lage bijdrage van het CAK.

Het PGB is door iedereen aan te vragen die 24-uurs zorg nodig heeft. Meer informatie over het PGB is te vinden op de website van belangenvereniging Per Saldo, www.pgb.nl

Overige kosten

Kosten voor een kappersbezoek, toiletartikelen, de zorgverzekering, het wassen van kleding, het openbaar vervoer en andere persoonlijke activiteiten betalen mensen uit eigen middelen.

Slaapkamer zijview Huize Mientje, verzorgingshuis Nijmegen

De zit-/slaapkamer

Al onze kamers zijn voorzien van een wastafel. Enkele kamers hebben ook een eigen douchevoorziening. Daar kunt u specifiek voor kiezen mocht dit uw wens zijn.

Verder zijn de kamers naar eigen wens in te richten.